Česta pitanja

RAZLIKA IZMEDJU REPARACIJE I ZAMENE EKRANA

Reparacija: Samo telefoni koji i dalje prikazuju jasnu sliku na celom ekranu nakon oštećenja (napuklo staklo od pada ili lomljenja) mogu biti podvrgnuti ovoj vrsti popravke. Zamena ekrana: U suprotnom potrebna je zamena kompletnog ekrana.

KAKO DA PLATIM KUPOVINU ILI IZVRŠENE USLUGE

Nudimo mogućnost plaćanja osim gotovinom i platnim karticama( Master,Maestro,Visa,American express,Dina) Za pravna lica uplatom putem računa poslovnih banaka na osnovu izdatog predračuna.

DA LI U SIRIX SERVISU UGRADJUJU ORIGINALNI DELOVI

Delove koje ugradjujemo su orignalni i nabavljeni od ovlašćenih dobavaljača.

KAKO MOGU POSLATI UREDJAJ NA SERVIS

Ukoliko niste u mogućnosti da lično donesete uredjaj isti možete poslati kurirskom službom na adresu: Vojvode Stepe 353 11000 Beograd Servisan uredjaj čemo na isti način poslati na Vašu adresu.

KAKO ĆU ZNATI DA MI JE UREDJAJ POPORAVLJEN

Nakon izvršenog servisa Vašeg uredjaja korisnik dobija SMS poruku da je uredjaj spreman za preuzimanje. Po prijemu ove poruke moguće preuzimanje uredjaja u radnom vremenu Sirix servisa.

DA LI POSTOJI MOGUĆNOST DOBIJANJA ZAMENSKOG TELEFONA

Postoji mogućnost izdavanja zamenskog telefona koji korisnik može koristiti dok je telefon na servisu ukoliko u momentu predaje imamo slobodni uredjaj.

GARANTOVANA SIGURNOST VAŠIH PODATAKA

Firma Sirix servis apsolutno garantuje sigurnost i bezbednost Vaših podataka na uredjajima koji se servisiraju. Dokaz gore navedenog je poverenje mnogobrojnih kompanija i fizičkih lica koju su bili korisnici naših usluga.

DOSTAVA

Robu porucenu radnim danima do 15h saljemo istog dana Post express kurirskom sluzbom. Placanje se vrsi pouzecem kuriru kurirske sluzbe. Cenovnik postarine Post express mozete pogledati u linku ispod: http://www.postexpress.rs/struktura/lat/cenovnik/cenovnik-unutrasnji-saobracaj.asp

GARANTNI ROK

Garantni rok za kupljene uredjaje je 12/24 meseca Garantni rok za ugradjene delove je 3 meseca. Garantni rok se ne odnosi na reparaciju ekrana