Novi Honor Magic 6 Lite

Honor Magic 6 Lite jeste osnovni model iz nove Honor linije telefona, ali baš kao i njegov prethodnik, uopšte ne liči na “budžetski” telefon, nego pre na premijum izdanje.
Tome najviše može da zahvali prefinjenom dizajnu, ali ukupan pozitivan utisak zaokružuje ono što se nalazi unutra.
Honor Magic 6 Lite u poređenju sa prošlogodišnjim Magic 5 Lite ima brojna unapređenja.
Najpre, tu je brži procesor Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1, nova glavna kamera sa 108MP a ujedno i RAM je povećan na 8GB. Ali, da krenemo redom.
Telefon je dopadljiv na oko i vrlo lep zahvaljujući tankom ramu, blago zakrivljenim ivicama i kamerom na poleđini koja gotovo nije ispupčena.
Ona je smestena u obliku kruga koji dominira na pozadini a ceo utisak samo upotpunjuje izbor boja.
Tu je klasična crna (testirani model) ili puno zanimljivija narandžasta boja koja je u veganskoj koži.
Ekran je vrlo impresivan. U pitanju je 6.78-inčni zakrivljeni AMOLED displej sa prilagodljivom stopom osvežavanja od 120Hz i FHD+ rezolucijom.
U praksi on daje kristalno jasnu i ekspresivnu sliku, vrlo je svetao, jedan od najsvetlijih u svojoj kategoriji i pravo je zadovoljstvo koristiti ga, nezavisno od toga da li ste na jačem dnevnom svetlu ili negde na zatvorenom.
Uz to, prijatan je za držanje, najviše zahvaljujući blagim zakrivljenjima koje inače dobar deo korisnika i voli na telefonu.

Kamera i baterija

Kamera je trostruka i negde je najdominantniji detalj na telefonu.
U pitanju je kombinacija glavnog sočiva od 108MP, 5MP ultrawide i 2MP makro sočiva.
Upravo je to glavno najupečatljivije i negde ćete ga najviše i koristiti s obzirom da postiže vrlo dobre rezultate, naročito na dobrom svetlu.
Zum odrađuje pristojan posao, ali je očekujte isto što i od puno jačeg Magic 6 Pro modela iz iste ove serije.
Govoreći o bateriji, sve pohvale na račun toga kako je Honor u Magic 6 Lite u tako mali “ram” spakovao bateriju kapaciteta 5300mAh.
Istrajna je i bez problema može da potraje skoro puna dva dana. Ako ste od onih koji telefon baš intenzivno koristite, računajte da ćete dan završiti sigurno bar sa 30 odsto kapaciteta.
I više nego dovoljno.

Honor Magic 6 Lite je telefon za svaku preporuku. Cena oko 300 evra je vrlo primamljiva, a za taj novac dobijate baš puno odličnih specifikacija i što je najvažnije dosta brz i pouzdan telefon.
Slike koje pravi su i te kako dobre, a baterija istrajna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *