Redmi Note 13 Pro Plus Bliži premijum izdanju nego ikada ranije

Xiaomi pod brend Redmi nastavlja utabanom i dobro proverenom trasom predstavljanja povoljnih telefona u koje uspeva da spakuje prilično jake specifikacije.
Najnoviji primer je Redmi Note 13 Pro Plus, koji po dizajnu ali i iskustvu korišćenja može da ponese titulu njihovog najboljeg telefona.
Tome u prilog govore i brojke – ovaj telefon ima 6,7-inčini OLED ekran, kameru od 200MP. MIUI softverom, superbrzo punjenje na 120W ali i vrlo privlačan dizajn.
Novi Xiaomi telefon je tanak, elegantan, vrlo lepo leži u ruci i bez obzira na veliki ekran može jednostavno da se koristi jednom rukom.
Tome dosta doprinose blago zakrivljene ivice. Čak i da ih ne volite, jasno je da je telefon zbog toga dosta prijatniji za držanje. Na poleđini, pored modula kamere koji se nalazi u gorenjem levom uglu, sa desne strane je podeljena i iscrtana ivica koja daje dosta lep izgled telefonu.

Dizajn je svakako jedna od jačih strana telefona i izdvaja ga u srednjoj klasi.

Veliki ekran ima skoro 1.200 niti osvetljenja, dosta je dobar i prijatan za oko tokom dužeg korišćenja. Rezolucija je 2712 x 1200 a kao dodatak i zaštita Gorila Glass Victus.
Bićete zadovoljni bilo za striming, gledanje fotografija i video snimaka u galeriji ili za gejming. Dosta dobro se ponaša i na jakom dnevnom svetlu i to je veliki plus za ovaj mobilni.

Kamera je trostruka i vrlo agilna čak i uslovima slabijeg osvetljenja. Najzanimljivije je glavno sočivo od 200MP koje je dosta brzo kod pravljenja dnevnih fotografija. Uz to, opremljen je sa optičkom stabilizacijom. Tu je još i ultraširokougaona kamere od 8 MP i makro kamere od 2 MP i selfi kamere od 16 MP, a inače sve uređaje iz ove serije pokreće Xiaomi Imaging Engine.

Ne treba zaboraviti ni to da telefon dolazi sa masivnom baterijom od 5,000mAh koja je dovoljna za dan i po vrlo intenzivnog korišćenja i to na jednom punjenju.
Ono što je možda i fascinantnije jeste da telefon srednje klase dolazi sa brzim punjenjem i to na 120W, pri čemu punjač dolazi u pakovanju sa telefonom. To znači da se do 100 odsto puni za samo 25 minuta!
Ako ste baš u škripcu sa vremenom samo 15 minuta na punjaču dopuniće vam telefon čak do 70 odsto.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *