Xiaomi potvrdio: Serija 14 već ovog meseca stiže u Evropu, a verovatno i moćna Ultra

U najavi za premijeru uređaja na MWC sajmu u Barseloni, Xiaomi ističe “novu generaciju Leica optike, koja dostiže nove visine”

Xiaomi 14 serija pametnih telefona na tržišta izvan Kine stiže na pre kraja ovog meseca, upravo je potvrdila ta kinska kompanija na svom zvaničnom sajtu. Novi modeli će biti predstavljeni u nedelju 25. februara na MWC sajmu u Barseloni.

Na osnovu “tizer” najave događaja moglo bi se očekivati da, uz kompaktni Xiaomi 14, svoj evropski debi istovremeno ima i dugo očekivani model Xiaomi 14 Ultra. Izveštaji iz Kine, međutim, sugerišu da model 14 Pro neće stići kako na evropsko, tako ni na druga tržišta izvan te zemlje.

U najavi događaja na svom zvaničnom sajtu, Xiaomi ističe “novu generaciju Leica optike, koja dostiže nove visine”, što se najverovatnije odnosi na širi promenljivi otvor blende glavne kamere modela 14 Ultra.

Kako se očekuje, Xiaomi 14 Ultra bi trebalo da bude opremljen sa četiri kamere od 50MP. Senzor glavne kamere je Sony LIT-900 sa bržim promenljivim otvorom blende (f/1.6 – f/4.0) u poređenju sa modelom 13 Ultra (f/1.9 – f/4.0).

Očekuje se da će se Xiaomi 14 seriji telefona, na evropskoj premijeri, pridružiti i Xiaomi Pad 7 Android tablet.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *